Mænd der dyrker yoga

Yoga mod stress – Mindfulness og afstressing med yoga

Yoga mod stress er en metode til at skabe indre ro, velvære og balance. Hvis du oplever tegn på stresskan de ældgamle yogateknikker være vejen ud af stresstilstanden. Det kan for nogle mennesker være et afgørende element på vejen til at blive stressfri.

Er yoga ikke bare et levn fra 70’ernes skøre blomsterbørn, som røg lidt for meget fjolletobak? Nej!

Yoga er eksploderet i vesten, også i Danmark. Vi har for alvor fået øjnene op for de positive resultater, som yoga kan føre med sig. Når du dyrker yoga, tager du en velfortjent pause fra hverdagen og skaber ro i krop og sjæl. Yoga er nemlig meget mere end bevægelser på yogamåtten og meditative vejrtrækningsøvelser. Det handler om at finde indre ro og få rettet op på den ubalance og disharmoni, som er i sindet og kroppen.

Din stressramte krop har brug for ro. Hvis du udviser tegn på stress, så kan du med fordel overveje, om yoga mod stress skal være en del af din forandringsproces mod et liv med mere balance og harmoni.

Det har aldrig været lettere at starte til yoga. Der findes yogacentre i alle større, danske byer, og de fleste fitnesskæder tilbyder yogahold. På YouTube kan du finde gratis yogatimer, som tilmed er på dansk. Læs med her og kom godt i gang med yoga. Find også ud af hvorfor meditation mod stress går hånd i hånd med yoga.

Hvad er yoga?

Yoga er et ældgammelt system som stammer fra Indien. Yoga er en disciplin og en levevis bestående af blandt andet fysiske øvelser og åndedrætsteknikker. Målet med yogapraksissen er at opnå en højere bevidsthed.

Yoga rummer mange nuancer og fortolkninger. I dag findes der mange forskellige yogastilarter og varianter af de oprindelige teknikker og øvelser.

Yoga, som du kan træne i dit lokale fitnesscenter, er vesten-venlig. Den er knap så spirituel, og stillingerne kan udføres af os danskere, som ikke har dyrket yoga fra vi kunne gå. Du skal derfor ikke være nervøs for at deltage i en yogatime, alle kan være med uanset forudsætninger. Det eneste, som du har brug for, er en yogamåtte, og disse findes typisk til låns i træningscentret.

God yogaform mod stress

Der er stor forskel på hvilken type yoga, som du vælger. Yoga kan være fysisk krævende og en effektiv motionsform, tag for eksempel Astanga yoga.

Hvis din krop og dit sind er i oprør, kan det føles umuligt at finde overskud til en hård yogatime. Derfor kan du kigge nærmere på yogaformen, kaldet Yin yoga. Yin er en blid form for yoga, som har fokus på den dybdegående afspænding.

Yin yoga

Hvad siger du til en stille yogatime, hvor du mærker din vejrtrækning og lytter til din yogalærers blide stemme. Du guides til at finde indre ro, og du får vejledning til at indtage den ene behagelige position efter den anden.

Yin yoga foregår i et langsomt tempo, hvor det mere handler om at strække ud end at få sved på panden. Alle kan være med, da udstrækningen tilpasses til den enkeltes forudsætninger og skavanker. Hertil benyttes puder og andre props, som kan gøre det behageligt for den enkelte udøver.

Der er fokus på afspænding af kroppen i Yin yoga. Du holder et stræk i 3 til 5 minutter, og du når derfor et stræk helt ud i det dybe bindevæv. Der er god tid til at indtage positionerne og mærke den befriende følelse efter endt udstræk.

Hvis du overvejer at forsøge dig med yoga mod stress, så kan Yin yoga være et godt sted at starte. Yin er en begyndervenlig yogaform med en helt unik og rolig stemning over sig. Det kan blive dit frirum, hvor du bare er til stede og nyder at være væk fra en stresset hverdag.

Er du klar på at bekæmpe stress med yoga?

Yoga er for alle, som har lyst.

Det er en individuel praksis at dyrke yoga, og det er ikke en konkurrence. Du kan vælge at lave yogaøvelser i den grad, som er muligt for dig.

Du kan i princippet dyrke yoga alle steder, men det kan være en fordel for dig som er nybegynder, at en certificeret yogatræner lærer dig teknikkerne. Hvis du vil dyrke yoga i et yogacenter, så vil du træde ind i en mindfuld verden.

Yogacentre har en helt særlig stemning, som gør det lettere at finde vejen til den ro, som du inderst inde rummer. Forbered dig på, at du vil opleve øget smidighed og komme nærmere mental velvære.

Regelmæssigt yoga kan styrke krop og sind. Det kan tilmed virke skadesforebyggende og styrkende, hvorfor mange elitesportsfolk og soldater supplerer deres hårde, fysiske træning med yogaøvelser.

Disclaimer:

Indholdet her er udtryk for fortolkninger af emner og informationer. Der tages forbehold for fejl, mangler og udeladelser. Dette er tænkt som inspiration til læseren. Forfatter og/eller udgiver kan på ingen måde gøres erstatningsansvarlig for de informationer, som findes her – uanset om disse informationer mod forventning skulle være ukorrekte. Forfatter og/eller udgiver kan derfor ikke pålægges ansvar for skader eller tab, der direkte eller indirekte er pådraget på grundlag af de informationer, som findes heri.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *