Meditation mod stress – Få styr på tankerne og dit åndedræt

Meditation mod stress kan være et supplement til yoga. Det falder oftest helt naturligt at meditere for mange yogaudøvere. Men du behøver ikke at dyrke yoga for at meditere og omvendt.

Formålet med meditation er at skabe ro i sindet og øge bevidstheden om din mentale aktivitet.

Meditation er et begreb, som dækker over simple, mentale teknikker og åndelige øvelser. Der er stor forskel på, hvordan mindfulness og meditation praktiseres og fortolkes. I vesten er vi i stigende grad begyndt at anerkende virkningen af meditationsteknikker.

På sundhed.dk foreslås meditation og afspænding som et redskab, der kan anvendes til at forebygge stress.

Meditation mod stress

Virker meditation på stress?

Forestil dig at din hjerne er en travl togstation, og dine tanker er alle tog, som suser gennem togstationen.

Helt ubevidst forsøger du at stige på og klamre dig til alle togvogne, som kommer til togstationen. Du kan ikke holde fast ret længe, da togene har fart på. Når du falder af et tog springer du på et nyt, og endnu et, og sådan bliver det ved.

Du kan ikke stoppe togene, men du kan vælge at observere dem og lade dem være, hvad de er. Du kan konstatere, at de er der, men du behøver ikke nødvendigvis at stige på.

Meditation mod stress handler om at skabe bevidsthed om den mentale aktivitet, det vil sige alle de tanker som suser rundt i hovedet. Gennem øvelser og teknikker kan du lære at observere dine tanker, således at du ikke nødvendigvis behøver at tro på dem eller forfølge dem, men blot lade dem være, hvad de er.

Du kan finde ressourcer om meditationsteknikker online og i bøger. Det kan for nogle være en fordel at lære teknikkerne gennem undervisning på en aftenskole eller i et yogacenter.

Disclaimer:

Indholdet her er udtryk for fortolkninger af emner og informationer. Der tages forbehold for fejl, mangler og udeladelser. Dette er tænkt som inspiration til læseren. Forfatter og/eller udgiver kan på ingen måde gøres erstatningsansvarlig for de informationer, som findes her – uanset om disse informationer mod forventning skulle være ukorrekte. Forfatter og/eller udgiver kan derfor ikke pålægges ansvar for skader eller tab, der direkte eller indirekte er pådraget på grundlag af de informationer, som findes heri.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *