Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba, også kendt som Tempeltræ, er en af de ældste træsorter på vores planet og går også under titlen et levende fossil. Det kan spores tilbage til Perm-tiden, omkring 250 millioner år, hvor Danmark var et ørkenlandskab på højde med Sahara.

Tempeltræet er et løvfældende træ der oprindeligt stammer fra Kina, men siden hen har spredt sig fra Østasien til Europa. I Danmark er Tempeltræet at finde i Botanisk Have og i det øvrige Europa er det at finde langs veje i større byer da træet har en høj tolerance over for luftforurening.

Ginkgo Biloba er blandt andet kendt for sine anti-inflammatoriske evner, sin effekt mod svimmelhed og hukommelsesbesvær, samt som blodfortyndende middel.

Ginkgo Biloba kosttilskud

Ginkgo Biloba kan gøre underværker for din sundhed

Tempeltræet (Ginkgo Biloba) er i årtusinder blevet brugt i østen som et naturlægemiddel med helbredende virkning på forskellige sygdomme og skavanker.

Planten har en helt unik ernæringsprofil, der både indeholder en lang række naturlige vitaminer og mineraler, der alle bidrager til kroppens optimale funktion.

Ginkgo Biloba er helt uden bivirkninger for kroppen og et ideelt tilskud til dig, der gerne vil være sundere og have en krop i balance.

Ginkgo Biloba som naturmedicin

Gingko biloba fordeleI Østen er Ginkgo Biloba blevet anvendt som naturmedicin i århundreder og i dag er navnet også kendt af de fleste danskere. Det er selve bladene fra Tempeltræet, der bruges i de kosttilskud, som vi kan købe. Bladene er grønne og vifteformede og med tiden bliver de tykke og læderagtige. Efter høsten enten tørres og knuses bladene til pulver eller en ekstrakt udvindes fra de nyhøstede blade.

Ginkgo Biloba er en hårdfør sort. Træsorten har næsten ingen naturlige fjender og der skal virkelig meget til at slå et træ ihjel. Da Hiroshima i slutningen af Anden Verdenskrig blev mål for amerikanernes atombomber, overlevede en stor del af de træer, der stod kun få kilometre fra nedslagsområdet. I dag er disse hårdføre Tempeltræer levende mindesmærker på en mørk tid og naturens kræfter.

Fordele ved Ginkgo Biloba

Gingko Biloba har som nævnt ovenfor flere fordele. I nedenstående kan du læse nærmere om de sundhedsmæssige effekter ved et forbrug af Gingko Biloba-kosttilskud.

Åreforsnævring

Ginkgo Biloba har en blodfortyndende effekt, hvilket giver en større blodgennemstrømning i blodårerne. Dette er især effektivt på åreforsnævring i benene, også kaldet vindueskiggersyndrom, hvor der ikke tilføres nok ilt til musklerne på grund af aflejringer af fedt, kolesterol og kalk, der fortykker karvæggen i åren. Dette resulterer i smerter i benene, der tvinger personen til at stoppe op og vente til smerterne igen mindskes.

Da Ginkgo Biloba fortynder blodet kan det løbe hurtigere igennem karrene og udvide dem samtidig med, at mere ilt bliver fragtet ud til musklerne og forhindrer kramper og smerter.

Hjerte-kar sygdomme

I et stort studie fra 2010 blev en gruppe mennesker bedt om at indtage Ginkgo Biloba dagligt. Efter testperioden var der betydeligt færre tilfælde af karsygdomme blandt dem, der havde taget Ginkgo Biloba end dem der havde været i placebogruppen. Der er dog ingen entydig konklusion blandt alle studier på området omkring effekten på hjerte-kar sygdomme.

På danske sygehuse modtager blodpropspatienter et præparat med blandt andet blodfortyndende medicin. Der hentydes til at Ginkgo Biloba i nogle tilfælde kan have en forebyggende virkning på grund af sine blodfortyndende egenskaber.

Inflammation

Ved fremmede stoffer eller påvirkninger i vores system reagerer vores krop med en tilstand, som kaldes inflammation. Som regel opstår der rødme, hævelse, varme eller smerte. Der skal dog skelnes imellem infektion, der skyldes bakterier udefra og inflammation, som er kroppens reaktion på skade eller udefrakommende påvirkninger. Ginkgo Biloba kan have en positiv og dulmende effekt på overbelastningsskader som musearm eller slag og milde forbrændinger.

Svimmelhed, hukommelsesbesvær og demens

Ginkgo Biloba er med til at stimulere væksten og produktionen af nye nerveceller, der kan understøtte hjernens synapser og netværk. Alzheimers opstår blandt andet på baggrund af dårligt fungerende nerveceller, der langsomt går til grunde i hjernen. Den blodfortyndende effekt kan udvide karrene i hjernen, hvilket har vist sig at have en positiv indvirkning på både svimmelhed, hukommelsen og udviklingen af demens.

Vaskulær demens opstår på baggrund af åreforkalkning i hjernens blodkar og destruktion af nervevævet på baggrund af manglende ilt tilførsel i hjernen.

Fordele ved Ginkgo Biloba / Tempeltræ

Fordele ved Ginkgo Biloba

Forksning, erfaring, tests og sammensætningen af næringsstofferne i tempeltræet indikerer, at Ginkgo Biloba har flere gavnlige fordele og egenskaber.

Døjer du med dårligt kredsløb, svimmelhed, hukommelsesbesvær, søvnproblemer eller manglende energi i dagligdagen, så kan et dagligt tilskud af Ginkgo Biloba meget vel være det, der kan rette op på dine udfordringer.

Hjælp til søvn

I et studie tilbage i 2001 blev en gruppe personer med depression bedt om at indtage Ginkgo Biloba for at undersøge indvirkningen på deres søvnmønstre. Testpersonerne oplevede generelt bedre søvn og færre brud i søvnen i løbet af natten. Så snart forsøget stoppede og personerne ikke indtog Ginkgo Biloba mere, vendte de gamle søvnmønstre tilbage. Samme test blev også udført på personer uden depression, men dog uden de samme mærkbare resultater. Døjer du med søvnproblemer, anbefales det derfor, at du supplerer din kost med Baldrian, der er et naturligt søvnmiddel.

Potens

Ligesom mange andre naturmedicinske kosttilskud siges det også, at Ginkgo Biloba har en positiv effekt på potensen. Det er muligt, at det skyldes den blodfortyndende effekt, der hurtigere kan transportere blodet til kropsdele. Derudover har munke i mange århundreder brugt Ginkgo Biloba til at nedsætte trangen til at tisse, hvilket har vist sig nyttigt ved lange seancer med bønner og meditation. Derfor er Ginkgo Biloba eller Tempeltræet også plantet ved de fleste japanske templer. Der er dog aldrig forelagt medicinsk bevis for denne påstand og den nedsættende effekt på blæren, forbliver fortsat en myte.

Brug af Ginkgo Biloba

Tilskud Gingko BilobaGinkgo Biloba er mest udbredt og brugt i pilleform. Dosisen i kosttilskuddene varierer fra 100 mg. til 5000 mg., men anbefalingen af den daglige dosis ligger på 120 til 240 mg/dag. Følg dog altid den anbefalede dosis på det givne kosttilskud eller rådfør dig med din læge inden brug.

Ginkgo Biloba indeholder en syre ved navn ”ginkgolic”, der kan give allergi, ligesom så mange andre naturmedicinske kosttilskud med aktive ingredienser.

Derudover kan det have en indvirkning på noget kemiskfremstillet medicin til epileptikere og HIV-patienter samt blodfortyndende medicin som Ibuprofen og Aspirin. Undgå også at bruge det ved graviditet og amning og kontakt din læge ved uønskede symptomer.

Gingko Biloba som te

Hvis du ikke ønsker at indtage Gingko Biloba i pilleform, kan du vælge den som te. Den afslappende te, Gingko Biloba, er lavet af de tørrede blade fra gingkotræet. Når det kombineres med andre urteingredienser, kan gingkobladet producere te, der giver en behagelig aroma, smag og et boost i sundhedsmæssige fordele.

Når du beslutter dig for at tage din næste kop te, skal du kigge efter en blanding boostet af alle de ekstra fordele ved Gingko Biloba. Fra øget cirkulation til forbedret hjernefunktion, intet skab er komplet uden Gingko Biloba. Du vil sandsynligvis finde Ginkgo Biloba i urteteblandinger sammen med andre hukommelsesfremmende og hjertefokuserede ingredienser, såsom:

  • Russisk rod (eleuthero rod)
  • Asiatisk centella (gotu kola)
  • Blåbær
  • Tjørn

Citronmelisse eller kanel te kan ligeledes forbedres meget med tilsætning af Gingko Biloba. Disse blandinger bruges ofte til at fremme øget hjernefunktion og lindre tåget hukommelse, der kan opstå i en travl arbejdsuge.

Køb Ginkgo Biloba online

Alt i alt er Ginkgo Biloba en fantastisk plante og et effektfuldt kosttilskud, der besidder anti-inflammatoriske egenskaber, er fyldt med antioxidanter og har kapacitet til at forbedre blodcirkulationen samt forebygge demens. Det er betegnet som gammel traditionel medicin fra Østen, der dog endnu ikke er fuldt bakket op af nuværende studier, da de ofte ikke er entydige. Du kan købe Ginkgo Biloba online på flere forskellige hjemmesider. Leveringstiden er typisk mellem 1 til 2 hverdage og ofte får du gratis fragt.

Køb Ginkgo Biloba online

Køb Ginkgo Biloba kosttilskud online

Du kan købe Ginkgo Biloba som kosttilskud online.

Med Lekaforms Ginkgo Biloba kosttilskud i kapselform får du alle de gavnlige effekter fra tempeltræet i et nemt og fleksibelt produkt.

Kosttilskudet fra Lekaform indeholder et standardiseret ekstrakt af træets blade og den anbefalede daglige dosis er 1 kapsel.