Acaibær

Acaibær er små, mørke bær der stammer fra Brasiliens regnskove. De vokser vildt på acaipalmen i Amazonas regnskoven.

Acaibær fordærver inden for 24 timer, og det er derfor vigtigt, at de bliver forarbejdet og behandlet så hurtigt som muligt. Dette er også grunden til, at du kun kan få aciabær i form af kosttilskud og ikke i frisk form i Danmark.

Acaibær / Acai

Acaibær i kapselform

Acaibær (açai) indeholder mellem 3 og 6 gange flere antioxidanter end fx blåbær. De indeholder mere end 30 gange mere anthocyanfarvning end et godt glas rødvin. Bl.a. derfor omtales acai ofte som en såkaldt “superfrugt”.

Med acaibær får du en stærkt koncentreret kilde til vitale antioxidanter, der bekæmper betændelsestilstande i kroppen. Acai er rig på både Omega 6 og 9, som kroppen skal have tilført udefra.

Acaibær i kapselform er et nemt og fleksibelt tilskud, til dig der ønsker et kosttilskud, der kan give dig de gode egenskaber af Acai-frugten.

Acaibær som superfoods

acaibærAcaibær tilhører kategorien ”superfoods” (ekstraordinært sunde madvarer).

Bærrene har verdens højeste naturlige forekomst af antioxidanter og vitaminer og i øvrigt et højt indhold af fiber og mineraler. De indeholder hele 10 gange så mange antioxidanter som røde druer og dobbelt så mange som blåbær.

Det høje indhold af vitaminer forstærker dit immunforsvar og giver dig de bedste forudsætninger for at forebygge en lang række sygdomme, heriblandt flere livsstilssygdomme (sygdomme der kommer med vores magelige, vestlige livsstil) som hjerte-kar sygdomme, diabetes, alzheimers og fedme. Foruden ovenstående hjælper det kroppen til at opretholde en sund og naturlig balance, da de indeholder essentielle fedtstoffer som sunde omega-3 og omega-6 fedtsyrer, som vi normalt får fra fisk og nødder.

Acaibærets positive egenskaber

Igennem de seneste år har forskere og eksperter tillagt acaibær flere og flere positive egenskaber.

Det er videnskabeligt dokumenteret, at acaibær forøger dit daglige energiniveau og forbedrer din fordøjelse (grundet det høje fiberindhold). Acaibær udrenser desuden din krop, hvilket giver en flottere hud og en reducering af dit kolesteroltal.

Ligesom rosenrod skulle acaibær også give en forøget sexlyst og en højere ”sex-appeal”. Dette er dog ikke blevet bevist, men bærrene er i århundreder blevet brugt som afrodisiak (elskovsmiddel).

Bærrene er til dig, der er seriøs omkring en sportsgren eller generelt gerne vil leve et sundt og balanceret liv.

Acaibær til en sundere livsstil

Acaibær med mange fordele

Ønsker du at mærke acaibærets mange fordele på egen krop, så kan du hos Med24.dk købe en prøvepakke med 60 kapsler. Prøvepakken rækker således til en måneds forbrug, når du indtager 2 kapsler dagligt.

Kosttilskuddet er især velegnet til dig, der mangler energi i dagligdagen, føler dig udkørt eller gerne vil være sundere. Husk at kosttilskud ikke kan erstatte en velbalanceret og varieret kost og skal derfor ses som et supplement / tilskud.

Fordele ved acaibær

Som ovenstående rigtig fint beskriver, er der talrige fordele ved acaibær. Mange af dem er klinisk dokumenterede og der er derfor en vis korrelation imellem den sunde livsstil og indtagelse af acaibær som et supplement. Det er ikke uden grund, at acaibær bliver betegnet som en af de sundeste bær, der findes på vores planet.

For at opsummere, så er nedenstående positive effekter nært beslægtede med indtagelsen af acaibær:

Sundere hjerte

Forskning viser, at acai bær indeholder et ekstremt højt indhold af anthocyanin, der er en type antioxidant, der er medvirkende til at balancere niveauet af kolesterol i kroppen. Derudover er bærret rigt på plante steroler, der forbedrer blodcirkulationen og den overordnede komposition af blodets indhold.

Vægttab

Acai kan ikke blot medvirke til et vægttab, men også hjælpe dig med at holde idealvægten. Et interessant studie viser, at bærret har en evne til at reducere fedtdepoterne i kroppen.

Flottere hud

Acaiolie kan være et godt, naturligt alternativ til kemikaliebaserede hudplejeprodukter. Rigtig mange skønhedsprodukter indeholder acaiolie, på grund af det høje indhold af antioxidanter. Ved et oralt indtag af acaibær, kan frugten være medvirkende til at give din hud en forbedret glød, hvilket også er grunden til, at kvinder fra Brazilien i årtier har spist acaibær i forsøget på at forbedre og forynge deres hus.

Bedre fordøjelse

Acai kan have en medvirkende effekt på at holde fordøjelsessystemet rent og funktionelt. Acaibær kan fungere som en detox-kur og er velkendt for deres høje indhold af fibre. Der er dog mange andre bær, der ligeledes har et højt indhold af fibre, og kan hjælpe i denne proces.

Mindre irritation i lungerne

Frugten har særlige egenskaber, der kan forebygge irritation i lungerne. Dette er især gavnligt, hvis du har åndedrætsbesvær eller problemer med synkning af mad.

Bedre celleregenerering

På et overordnet niveau har anthocyanin i bærret en stor effekt i kroppens cellulære beskyttelse, hvilket hjælper dine celler med beskyttelse imod frie radikaler.

Boost af immunsystemet

Et andet studie viser, at polyphenoliske sammensætninger i acaibær reducerer spredningen af defekte celler med op imod 86 %. Tanken er, at acai bær indeholder fytokemikalier, der kan forstyrre cellemutation på et molekulært niveau, og derved dræbe defekte celler før de får mulighed for at formere sig. Dermed ikke sagt at frugten er en kur imod forskellige cellulære sygdomme, men den forebyggende effekt er der.

Forøget energiniveau

På grund af de sundhedsmæssige fordele, kan ekstrakt fra frugten forbedre dit overordnede energiniveau, og derved formindske træthed og udmattelse. Når du har brug for et energiboost, kan du derfor indtage en håndfuld bær, og du vil herefter mærke en forøget energi.

Stærkere libido

Som nævnt tidligere i artiklen, har studier af bærrets egenskaber vist, at der er en korrelation imellem indtagelse af bærret og en sund libido. Især mænd kan derfor opleve en forøget sexlyst.

Acaibær-cleanse

I de seneste år er acaibær-cleanse, eller acaibærrens, blevet populær i Europa og USA. En acaibærrens er et vægttabstilskud man kan få i tablet- og flydende form, og er anderledes fra acaibær tabletter og kapsler der indtages som kosttilskud. Længden af rensningen afhænger af produktet og typen af tilskud. Mens nogle tabletter tages i 14 dage, er der andre, der blot indtages i 48 timer.

Disse produkter påstår at være detoxer, der renser din krop for toksiner og betændelse, og fjerner alt overskydende stof, der tilstopper din fordøjelseskanal. Fortalere for acaibærrens hævder, at udrensningen fører til regelmæssige tarmmønstre, mindre oppustethed, en fladere mave og et sundt vægttab.

Der er dog god grund til at være opmærksom med disse typer af udrensninger, da påstandene ikke støttes af videnskaben. Din krop har faktisk sit eget naturlige afgiftningssystem via din lever, og hvis din læge ikke ordinerer dig et middel for udrensning af denne type er det måske bedst at undgå. Forkert eller langvarig brug af stimulerende afføringsmidler er forbundet med væsketab og dehydrering, og kan forstyrre tarmens sundhed.

Acaibær i sig selv er dog helt sikkert og kan roligt indtages som et kosttilskud, der kan sætte gang i din fordøjelse på en naturlig måde.

Acaibær i kapselform

Mærk selv effekten ved Acaibærret

Acai kan fås i tabletform. Ved daglig indtagelse af 2 kapsler kan du mærke en effekt allerede efter 2 til 3 ugers forløb.

Hos Med24 kan du få en prøvepakke med acai til en måned. Prøvepakken er en nem måde at komme i gang på, og kan hjælpe dig til en sundere livsstil.

Med24 betaler fragten ved køb over 200 kr. og dit kosttilskud bliver leveret til døren inden for 1 til 2 hverdage.