Solhat

Solhat / echinacea et er en blomst i kurvblomstfamilien, der er kendt for at have en række gode egenskaber som naturmedicin. Der findes flere former for solhat. I naturen kan du skelne mellem dem på grund af farven. Solhat har solgule kronblade, purpursolhat har lilla eller rødagtige kronblade, og kaldes også for rød solhat. Der er tale om to forskellige familier af solhatte, eller nærmere to forskellige slægter. Almindelig gul solhat kommer fra Rudbeckia-familien, mens purpursolhat tilhører Echinacea-familien. Derunder findes flere forskellige sorter af den farverige blomst. Rudbeckia og Echinacea er betegnelser du tit vil komme over, hvis du er på jagt efter solhat som naturmedicin.

A Vogels sugetabletter med solhat

Få et stærkere immunforsvar

Døjer du med et skrantende immunforsvar i vintermånederne eller føler du ofte, at du er lidt sløj, så kan et kosttilskud med solhat gøre underværker for dit immunforsvar. Hvis du har brug for at styrke dit immunforsvar, så er sugetabletterne fra A. Vogels et stærkt forsøg værd.

Sugetabletterne er baseret på et udtræk af friskhøstet rød solhat (Echinacea purpurea), der understøtter kroppens immunforsvar og styrker dens modstandskraft mod udefrakommende påvirkning.

Sugetabletterne har en frisk og mild smag. De indtages nemt og du kan enten lade dem smelte på tungen eller sluge dem hele.

Solhat stammer oprindeligt fra den Nordamerikanske prærie, og således har de indfødte amerikanere dyrket og benyttet sig af blomstens medicinske egenskaber i flere århundreder. Solhat dyrkes tit i haver herhjemme for at tiltrække bier og give en skøn og naturlig havestemning. Det er alligevel indenfor naturmedicin at vi for alvor er blevet bekendt med solhat, og især den form for solhat der tilhører Echinacea-slægten.

Solhattens egenskaber

Traditionelt set bruger man echinacea til at styrke immunforsvaret. Echinacea siges at skulle være et vidundermiddel mod forkølelse og andre vintersygdomme og luftvejsinfektioner. Det er rød solhat, eller purpursolhat, der er det mest vanlige at bruge i kosttilskud. 

  • Blandt egenskaberne ved echinacea findes der dokumentation for at planten blandt andet er immunstimulerende, virushæmmende, desinficerende, sårlægende, lymfestimulerende og blodrensende 
  • Mange benytter sig af solhat for at forebygge og bekæmpe forkølelsessymptomer og forbedre immunforsvaret. Siden solhat betegnes som immunstimulerende, er det mange der benytter solhat forebyggende.  
  • Den kan benyttes i tilfælde af akutte infektioner. Det kan blandt andet være tale om akutte infektioner forårsaget af bakterier eller vira, og formålet med at anvende solhat er at forkorte sygdomsforløbet ved tilfælde af disse infektioner.  
  • Enkelte arter af purpursolhat benyttes også i forebyggelse og behandling af den autoimmune sygdom AIDS.  
  • Akutte luftvejsinfektioner kan også forsøges behandles med solhat. 
  • Urinvejsinfektioner er også en normal årsag til at anvende solhat. Echinacea hæmmer nemlig vækst af bakterier i urinblæren og prostata.  
  • Den hæmmer de bakterier der forårsager mavesår.  
  • I tilfælde af hudsygdomme som for eksempel psoriasis, eksem og svampeinfektioner, kan også echinacea benyttes til indvortes og udvortes behandling.  

Der er altså mange almindelige lidelser der kan afhjælpes og forebygges ved hjælp af echinacea. Man kalder derfor også planten for en helbredende blomst, og det er ikke uden grund. Den er fuld af gode egenskaber som du kan benytte til forebyggelse og behandling af sygdomme. Det er et naturmedicinsk vidundermiddel, som mange har fået stor glæde af. Især i forbindelse med forkølelse og lette influenza-symptomer, er dråber med rød solhat utroligt populære som medicin, og det giver samtidig et tiltrængt boost til dit immunforsvar. Så snart du mærker de første symptomer, bør du anvende echinacea-dråber, for at forkorte eller eliminere sygdomsforløbet helt.  

Rød solhat er både et populært og særdeles veldokumenteret naturlægemiddel. Planten har vist sig at have både anti-virale og anti-bakterielle egenskaber, hvilket giver god effekt i forbindelse med at bekæmpe for eksempel et forkølelsesvirus eller en urinvejsinfektion, hvor mange måske helst vil undgå at tage en antibiotikakur, med tanke på potentiel fremtidig immunitet.  

Det er ingen der synes det er sjovt at være forkølet eller have influenza. Det er sygdomme der tit nedsætter hverdagens værdi betragteligt, og gør det svært at gå på arbejde eller i skole og leve et normalt liv, mens virusset er aktivt. Derfor er rød echinacea blevet ekstremt populært som naturlægemiddel, fordi det faktisk har vist sig at have en god effekt på denne form for sygdomme og forkorter sygdomsforløbet og giver dit immunforsvar det boost det har brug for.

Produkter med echinacea

Der findes produkter med solhat der kommer i flere forskellige former. Du kan få naturmedicin med echinacea i form af dråber eller halsspray, som bruges mod symptomer på forkølelse og for at styrke immunforsvaret. Du kan også få tandpasta med echinacea, og der findes faktisk også kosttilskud med solhat i kombination med andre urter og naturlægemidler.

Echinacea / solhat

Styrk din krops modstandskraft

Døjer du med et skrantende immunforsvar i vintermånederne eller føler du ofte, at du er lidt sløj, så kan et kosttilskud med echinacea gøre underværker for dit immunforsvar. Hvis du har brug for at styrke dit immunforsvar, så er sugetabletterne fra A. Vogels et stærkt forsøg værd.

Sugetabletterne er baseret på et udtræk af friskhøstet rød echinacea (Echinacea purpurea), der understøtter kroppens immunforsvar og styrker dens modstandskraft mod udefrakommende påvirkning.

Sugetabletterne har en frisk og mild smag. De indtages nemt og du kan enten lade dem smelte på tungen eller sluge dem hele.

Værd at vide om brugen af solhat

Du skal ikke bruge echinacea i mere end fire uger ad gangen, fordi vi simpelthen ikke kender effekten af at bruge immunstimulerende stoffer over længere tids sammenhængende brug. Der skal som udgangspunkt heller ikke tages rød solhat hvis du er gravid eller ammende. Dette er fordi der ikke findes tilstrækkelig dokumentation omkring eventuel påvirkning.  

Hvis du er allergisk overfor blomster i kurvblomstfamilien, som solhat-blomsten tilhører, skal du heller ikke tage naturmedicin, der indeholder echinacea. Det er også vigtigt, at personer der har autoimmune sygdomme, som for eksempel leukæmi, ikke bruger echinacea uden at have samtykke fra sin læge. Også ved anden alvorlig sygdom burde du konsultere en læge inden du bruger produkter der indeholder solhat. Man skal også være påpasselig med indtag af rød solhat hvis man skal opereres under fuld bedøvelse, da planten kan have indvirkning på bedøvelse.

Solhat sugetabletter

Boost dit immunforsvar

Døjer du med et skrantende immunforsvar i vintermånederne eller føler du ofte, at du er lidt sløj, så kan et kosttilskud med solhat gøre underværker for dit immunforsvar. Hvis du har brug for at styrke dit immunforsvar, så er sugetabletterne fra A. Vogels et stærkt forsøg værd.

Sugetabletterne er baseret på et udtræk af friskhøstet rød solhat (Echinacea purpurea), der understøtter kroppens immunforsvar og styrker dens modstandskraft mod udefrakommende påvirkning.

Sugetabletterne har en frisk og mild smag. De indtages nemt og du kan enten lade dem smelte på tungen eller sluge dem hele.