Skummadras

Siden er brugerfinansieret, hvilket betyder at vi tjener en lille procentdel hvis du køber noget fra vores partnershops. Det øger ikke prisen for dig.

Forestil dig en seng, der ikke bare er et sted at hvile dit hoved, men nærmere en oase af ro og komfort. Det er præcis, hvad en skummadras bringer til soveværelset – en omfavnelse af blødhed og støtte, der former sig efter kroppens kurver og skaber en unik søvnoplevelse.

På overfladen kan den synes som enhver anden madras, men når du synker ned i den, oplever du straks dens forunderlige egenskaber. Skummadrassen har en næsten magisk evne til at reagere på din krop, som om den er skræddersyet til netop dig. Det memory-skum, der ofte anvendes, omfavner dig nænsomt, former sig blidt efter dine konturer og lader dig synke ned i en behagelig hvile. Den reducerer trykpunkter, lindrer spændinger og omfavner din krop på en måde, der får selv søvnløse nætter til at forsvinde som dug for solen. For par, der deler en seng, er dens evne til at isolere bevægelser en gave, der giver rolig søvn til begge.

Læs med og se, hvordan en skummadras kan hjælpe dig til en bedre nattesøvn.

Skummadras

Vores udvalg af skummadrasser fra de bedste danske webshops


Generelt om skummadrasser

En skummadras er, som navnet afslører, produceret i et skumbaseret materiale. Prisen på madrassen vil afspejle sig i materialet, som madrassen er fremstillet af. En skummadras er ofte det billigste valg af madras ved første øjekast. For et par hundrede kroner kan du nemt erhverve dig en billig en af slagsen. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at du får, hvad du betaler for. En billig skummadras kan være en udmærket løsning som gæsteseng, men er sjældent den bedste løsning til et permanent sovemiljø.

Typisk vil en skummadras i fornuftig kvalitet være ideel til en sengeramme eller en elevationsseng.

Det kan være svært at gennemskue de mange forskellige varianter af skum, og hvilke egenskaber de kommer med. En skummadras er ofte blødere end en springmadras. Det kan altså være en fordel med en skummadras, hvis du foretrækker at sove blødere. De bedre modeller har forskellige grader af fasthed, som kan matche langt de fleste præferencer i forhold til vægt og komfortzoner.

Størrelsen på din skummadras

Størrelsen på din kommende skummadras afhænger af, hvor og hvordan du skal bruge den. Det vigtigste er, at madrassen passer til den sengeramme eller elevationsseng, som du påtænker at skulle tilbringe mange gode nætter i.

Skummadrasser findes i et bredt udvalg af størrelser:

 • 80×200 cm
 • 90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Bemærk, at der også er forskel på skummadrassernes tykkelse. Skal madrassen fungere som topmadras, så husk at der skal være tilstrækkeligt med plads i sengerammen. Højden på madrassen kan omtales som kernehøjde.

Det betyder, at der er tre mål, som du skal have styr på, inden du bestiller: højdebredde og længde på madrassen. Hvis madrassen skal passe i en eksisterende ramme, så foretag en grundig opmåling af de indvendige mål. Det er bedre at måle en gang for meget end en gang for lidt.

Overvej Materialevalg, før du køber

Hvad skal din skummadras bruges til?

Hvis du kan svare præcist på spørgsmålet, er du et godt skridt nærmere den ideelle skummadras. Det er nemlig ikke helt uden betydning hvilket materiale, som du vælger.

Skummadras med koldskum

Koldskum er velegnet til fremstilling af møbler og madrasser. Det er et populært skummateriale med elastiske egenskaber, hvor hårdhedsgraden kan variere. Hårdheden på koldskum kan inddeles i grupperne:

 • Blødest
 • Blød
 • Medium
 • Hård
 • Hårdest

Koldskum har fugtabsorberende egenskaber. Det er et komprimeret oliebaseret materiale med en god bæreevne. Fastheden i koldskum gør, at skummet kan give en god støtte som madras eller topmadras.

Skummadras med purskum

Purskum er også kendt som polyskum eller PU-skum. Det er en prisvenlig skumtype med trykaflastende egenskaber. Purskum er mindre elastisk end koldskum og anvendes typisk som kerne i en madras.

Madrassen er bedst anvendelig som basis madras eller topmadras, hvis hele madrassen består af purskum.

Skummadras med memoryskum

Memoryskum har en unik egenskab som gør, at skummet former sig efter den person, som ligger i sengen. Det giver den optimale følelse af komfort og støtte de helt rigtige steder på kroppen. Memoryskum har ydermere gode fugtabsorberende egenskaber.

Memoryskum har mange navne og omtales som visco-elastisk skum, trykaflastende skum, og celsius-skum.

Det helt særlige kendetegn ved memoryskum er dets evne til at trække sig tilbage til den oprindelige form. Andre materialer, som latex og polyskum, har også denne evne, men memoryskum i god kvalitet gør det hurtigere og mere effektivt. Det betyder i praksis, at når du skifter soveposition, så vil en madras i memoryskum hurtigt udligne niveauet i madrassen, så den tilpasses den nye sovestilling.

Allergivenlige skummadrasser

Lider du af høfeber og astma? Eller er du generet af eksem? Et liv med allergi er en evig balance for at optimere de forhold, som kan formindske dine allergiske reaktioner. Soveværelset er ingen undtagelse.

Det helt særlige ved en allergivenlig skummadras er, at madrassen er behandlet, så husstøvmider ikke kan leve i madrassen.

Ved at nedbringe antallet af husstøvmider i sengen, kan du forbedre dine soveforhold og potentielt set opnå en bedre nattesøvn. Se flere gode råd om forebyggelse på Astma-Allergi Danmark.

Antibakteriel skummadras

En antibakteriel skummadras er med til at sikre et renere sovemiljø. En antibakteriel madrasprofil kan indikere, at bakterier ikke kan overleve i madrassen grundet den antibakterielle behandling.

Latex i skummadrasser

Latex er en skumtype, som i sin grundessens, er et naturligt materiale, da det er saften fra gummitræer. Der kan forekomme blandingsprodukter, hvor naturlatex blandes med kunstlatex.

Der findes forskellige typer latex, som bruges i skummadrasser, herunder bl.a.:

 • Talalay latex
 • Dunlop latex
 • Naturlatex
 • Kunst latex

Latex er kendt for at yde god komfort og støtte. En skummadras i latex kan være med til at give en lækker fasthed, og den har tilmed en lang levetid. Latex er åndbart, og det har en høj elasticitet som virker trykaflastende.

Skummadras til børnesengen

Dit barn skal sove trygt. Men hvilken madras er den bedste til dit barn? Før du vælger en madras til børnesengen, kan det anbefales at læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger om sunde børn.

Heraf kan udledes, at madrasser til små børn skal være:

 • Faste
 • Tætliggende
 • Store (“bedst er en stor madras”)

Før du vælger en madras til dit barn, kan du overveje om:

 • Madrassen skal matche barnets alderstrin. Tag en snak med forhandleren omkring den specifikke madras’ egenskaber, som du overvejer at købe til dit barn.
 • Madrassen skal være i et åndbart og allergivenligt materiale.
 • Det er vigtigt for dig, at betrækket er aftageligt og kan vaskes.
 • En større madras er et godt valg, så dit barn kan have glæde af den i mange år.
 • Du skal lade barnet arve en madras. Dog skal du huske på, at denne madras kan have en form, som ikke passer til dit barn.

Skummadras som topmadras

En topmadras kan skabe ekstra komfort, og så kan den potentielt set forlænge levetiden på en dyr seng og madras. En topmadras fungerer som det øverste lag i sengen. Det vil sige det lag, som du ligger på, når du sover. Derfor skal en topmadras være fremstillet i et materiale som giver den optimale støtte. Det er normalt at udskifte en topmadras over tid, da det er en billigere løsning end at skulle udskifte hele sengemiljøet. En topmadras i skum kan give støtte og support til din krop i mange år.

Skummadras på tilbud

Senge, madrasser og topmadrasser kommer også på tilbud. Det er tilmed nemt at finde et godt tilbud på en madras online, særligt på vintertilbud og Black Friday. Det er ikke ualmindeligt at se tilbud på helt op til 50 % af normalprisen. Det gælder om at holde øje og slå til, når der kommer et godt tilbud på en skummadras. Der følger ofte gratis levering og en lang prøveperiode med, så du virkelig kan teste, om din nye seng og madras er noget for dig.

Billig skummadras

Den billigste skummadras er typisk en foldemadras i et billigt skummateriale. En foldemadras kan købes til under 500 kr., og den er velegnet som gæstemadras.

Der er stor forskel på brug af materialer, når det kommer til henholdsvis en billig og dyr skummadras. En skummadras, eksempelvis i naturlig latex, er beregnet til at holde i mange år ved dagligt brug. Skummet, som benyttes i en alt for billig madras, er sjældent af særlig høj kvalitet, og den er derfor bedst egnet til de overnattende gæster et par gange om året. Drømmer du om en madras, der holder formen og giver støtte til din nakke og ryg i mange år frem, så overvej at smide lidt ekstra efter en bedre madras.

Madrassen behøver ikke at koste en formue men kan til gengæld yde en god støtte til de tungeste steder på din krop. Det er uden, at du behøver at smide utallige tusinde efter en luksus topmadras.

Skummadras eller springmadras?

En skummadras et godt valg til en elevationsseng, hvor springmadrassen ofte er det foretrukne valg som madras i en sengeramme.

En springmadras er bygget op om en kerne af fjedre med en polstring af latex eller et andet kvalitets materiale. Der er stor forskel på springmadrasser, men som udgangspunkt kan du forvente, at springmadrassen vil være en anelse mere hård end en skummadras. Skummadrassen findes også i forskellige hårdheder, så det er aldrig helt sort/hvidt. Det kommer meget an på dine præferencer og dit behov, hvilken madras du skal vælge.

Der er mange parametre, som spiller ind ved dit valg af madras, og her må vægten ikke undervurderes. Madrassen skal kunne modstå din vægt, så sørg for at vælge en skum- eller springmadras, hvor den er designet til din vægtklasse.

Gode råd til valg af skummadras

Det kan være svært at overskue de mange informationer som går forud for din bestilling af en god madras. Herunder har vi samlet gode råd til valg af skummadras, så du er klædt på til at bestille lige præcis den madras, som kan sikre din nattesøvn.

 • Hvis du har en kontinental– eller elevationsseng, så skal du overveje en skummadras. En god skummadras slanger sig langs underlaget på en elevationsseng og giver støtte i alle madrassens komfortzoner, selv når du hæver og sænker sengen.
 • Overvej, om det er en dårlig idé for dig at købe en billig skummadras. Der er en enorm forskel på kvaliteten af en billig foldemadras og en lækker Mayan Latex.
 • Går du efter en skummadras, så undlad at placere den direkte på gulvet. Madrassen har brug for ventilation og kan ikke ventilere optimalt, hvis den ikke ligger i en sengeramme eller på en elevationsseng.
 • En skummadras er en blødere madras. Vær derfor ekstra opmærksom på at vælge en hårdhed, som kan kompensere for din vægt, hvis du ikke vil sove alt for blødt.
 • Vælg eventuelt en madras som er allergivenlig og antibakteriel.
 • Gå efter de gode tilbud online.
 • Vælg eventuelt en leverandør som tilbyder gratis levering, så du sparer transportomkostningerne.
 • Husk, at der er andre madrastyper som måske passer bedre til din krop, herunder en boxmadras eller springmadras.
 • Ønsker du et naturligt produkt, så kan du gå efter en madras i 100 % naturlatex. Vær opmærksom på, at det skal fremgå tydeligt, at det ikke er et blandingsprodukt.
 • En billig foldemadras kan være en udmærket løsning som gæsteseng, med den yder sjældent særlig god støtte til den overnattende.