Naturmedicin mod søvnløshed

Baldrian har i kraft af sin beroligende virkning længe været brugt som naturmedicin imod søvnløshed.

Baldrian er en ca. 1 meter høj plante. der vokser vildt i fugtige områder i naturen (primært i Europa og Nordasien). Den aktive del af Baldrian er roden og jordstænglen og det effektive stof befinder sig i dens kirtelhår. Det udvindes ved en destillering af roden.

Naturlægemiddel mod søvnløshed

Baldrian mod søvnløshed

Valerina Forte er et naturlægemiddel, der indeholder et ekstrakt af Baldrian. Valerina Forte har en dokumenteret effekt mod søvnproblemer og kan købes i håndkøb / uden recept.

Præparatet kan bruges til lindring af uro og søvnbesvær. Det er således et godt alternativ til lægeordinerede sovepiller.

Brugen af Baldrianrod

baldrianrod - naturmedicin mod søvnløshedBrugen af baldrianrod har sin oprindelse i den østlige lægekunst og har i mere end tusind år været anvendt som smertestillende naturmedicin, krydderi og i parfume.

I mange hundrede år har mennesker tygget baldrianrod for at få en god søvn, og effekten er i de seneste år blevet dokumenteret af den moderne videnskab. Det kan derfor med rette betegnes som naturmedicin mod søvnløshed.

Baldrian anvendes i dag stadig som beroligende og smertestillende middel. Naturmedicinen bruges også mod søvnløshed.

Naturmedicin mod søvnløshed

Planten har op igennem årene opnået større og større popularitet blandt den danske befolkning, primært på grund af dens beroligende effekt, der har positiv indflydelse på søvnbesvær og andre typer af søvnløshed..

Baldrian, i kombination med humle, er naturens bedste sovepille. Baldrianekstrakt fås som te, flydende (dråber) og i tabletform. Ved tabletter skal du starte ud med en enkelt pille, og hvis du ikke opnår den ønskede effekt så tag en mere. Max. 3 tabletter dagligt. Selvom det er et naturligt produkt, så bør du alligevel læse brugsanvisningen, inden du tager præparatet.

Fordele ved baldrianrod

Eksperter er sikre på, at baldrian rod har flere sundhedsmæssige fordele, uden dog at være helt sikre på hvordan planten konkret virker. Flere forskere tror imidlertid, at effekten indtræder, da baldrian rod hæver niveauerne af GABA (gamma aminoburtic acid) i kroppen. GABA er et stof, der regulerer nervecellerne, og desto mere GABA, der er frigivet i kroppen, desto mere rolig vil man være.

Af kemiskfremstillede præparater virker fx Xanax og valium på samme måde. Begge præparater frigiver ligeledes GABA i hjernen, men effekten af baldrianrod er dog svagere og samtidigt slet ikke så vanedannende.

Mod søvnløshed

Søvnløshed kan have en ikke ubetydelig effekt på din livskvalitet. Lægeordinerede præparater løser sjældent den bagvedliggende årsag til søvnløsheden, men behandler derimod kun symptomet – nemlig den forringede søvnkvalitet. Dertil har hypnotika en række bivirkninger, som naturmedicin imod søvnløshed ikke har.

I modsætning til anden farmaceutisk medicinering, så er baldrian ifølge flere studier, både mere nænsomt og sikkert at bruge. Der er således foretaget flere studier, der viser en klar sammenhæng imellem en god nattesøvn og indtaget af baldrian.

Hvis du ønsker at bruge baldrianrod til at behandle dine søvnproblemer, så bør du dog have tålmodighed. Det virker ikke lige så umiddelbart som lægeordinerede, kemiskfremstillede præparater. I 2005 blev der udgivet et studie, hvor 184 voksne personer fik et tilskud med baldrian. Studiet viste en klar forbedring af kvalitetssøvnen efter kun 28 dages brug.

Et andet studie fra 2010 viser, at baldrian kan være gavnlig for søvnkvaliteten, men at der er behov for flere undersøgelser, før man objektivt kan fastlægge rodens fordele.

Naturlægemiddel mod søvnløshed

Baldrian fås både som piller, i flydende form og som te.

Valerina Forte er et naturlægemiddel imod uro og søvnbesvær, der indeholder et ekstrakt af baldrian.

Naturlægemidlet har en dokumenteret effekt, og du kan forvente at se en positiv virkning allerede ved 2 til 4 ugers brug. Det anbefales, at du bruger Valerina Forte, hvis du har svært ved at koble af eller døjer med uro og stresssymptomer.

Mod angst

Har du tendenser til at blive bekymret, få angst m.m., så kender du givetvis til de præparater, der er på markedet. Baldrianrod kan være et sikkert og naturligt middel til at give dig mere ro i hverdagen.

Flere eksperter anbefaler således baldrianrod som en alternativ behandling for angst pga. dets evne til at forhøje hjernens niveauer af GABA helt naturligt. Der er flere studier, der bakker op om dette, uden dog at man konkludere noget endegyldigt. Det er dog helt sikkert et forsøg værd, hvis du ønsker et beroligende middel, der ikke er kemisk fremstillet.

Mod dyspepsi (fordøjelsesproblemer)

Der er kun foretaget begrænset forskning, der dækker dette emne, men baldrianrod er traditionelt blevet brugt til at behandle flere typer af mave- og tarmproblemer.

Især i Fjernøsten bliver det brugt imod menstruationssmerter, mavekramper og oppustethed.

Mod migræne

Lider du af tilbagevendende migræneanfald, kan det være svært at finde et præparat, der kan afhjælpe den stærke hovedpine og den kvalme, der ofte medfølger. Baldrian kan forebygge dine anfald.

Der er ikke noget forskning, der bakker op om ovenstående påstand, og baldrianrod er kun godkendt som et middel imod søvnløshed, men flere støttegrupper for migræneramte anbefaler baldrianrod, som et forebyggende middel imod migræne. Årsagerne til migræne er ofte stress og anspændthed, som brugen af naturmidlet kan begrænse. Er man ramt af migræne, kan det ikke skade at prøve.

Præparater og dosering

Som mange andre urter er baldrian tilgængelig i form af kapsler, tabletter, tørret pulver og flydende ekstrakt. Som følge heraf er det ikke altid klart at vide, hvilken dosis der skal tages, og hvor meget der er inkluderet i produktet.

Der er ingen fast dosis for baldrianrod eller baldrianrod ekstrakter. De fleste baldriankapsler og tabletter er formuleret i doser fra 300 til 600 milligram og anses for at være sikre inden for dette interval. Hvis man indtager baldrian som the, kan man tilsætte 2 til 3 gram tørret baldrianrod (ca. 1 til 2 teskefulde) til en kop varmt vand og lade det trække i 10 til 15 minutter.

Baldrian ekstrakter kan variere i koncentration; som hovedregel må du aldrig overskride den anbefalede dosis på produktetiketten. Baldrian æterisk olie bruges hovedsageligt til aromaterapi og er ikke beregnet til internt brug. Selv fødevaregodkendte æteriske olier, der bruges til smagsstoffer, bør aldrig tages gennem munden.

Virkningen af baldrianrod siges at være mærkbar inden for en til to timer. Det er normalt bedst at tage en dosis 30 minutter til to timer før sengetid.

Køb naturmedicin mod søvnløshed online

Baldrian fås både som piller, i flydende form og som te. Valerina Forte er et naturlægemiddel imod uro og søvnbesvær, der indeholder et ekstrakt af baldrian.

Naturlægemidlet har en dokumenteret effekt, og du kan forvente at se en positiv virkning allerede ved 2 til 4 ugers brug. Det anbefales, at du bruger Valerina Forte, hvis du har svært ved at koble af eller døjer med uro og stresssymptomer. Det anbefales, at du ikke tager mere end 3 piller om dagen.

Valerina Forte kan både bruges om dagen og om aftenen. Præparatet er ikke som sådan et sovemiddel, og du bliver derfor ikke træt eller døsig af det. Det hjælper blot med at tackle din indre uro, så du bliver mere afslappet og i balance med dig selv. Det er derfor ligeledes ideelt til at klare det store pres på arbejdet, eller hvis du i perioder har for mange ting om ørerne.

Naturlægemiddel mod søvnløshed

Køb baldrianrod online hos Med24.dk

Du kan købe Valerina Forte online og få glæde af baldrianrodens naturligt uro-reducerende egenskaber.

Produktet har en dokumenteret effekt, der indtræffer allerede efter kort tids brug. Det er især gavnligt, hvis du er urolig, døjer med tankemylder eller har svært ved at falde i søvn.