Springmadras

Siden er brugerfinansieret, hvilket betyder at vi tjener en lille procentdel hvis du køber noget fra vores partnershops. Det øger ikke prisen for dig.

Springmadrassen har i årevis været et populært valg for mange, der søger komfortabel og støttende søvn. Denne type madras skiller sig ud med sit unikke fjedersystem, der er designet til at tilbyde en blanding af støtte og tilpasning til kroppens konturer.

Kerneelementet i en springmadras er dens fjedersystem, som kan variere i konstruktion og design. Nogle madrasser anvender lomme- eller pocketfjedre, der arbejder individuelt, hvilket tillader mere bevægelsesfrihed uden at forstyrre søvnens kvalitet for en partner. Andre systemer kan omfatte traditionelle bonellfjedre eller kontinuerlige fjedre, der er forbundet i et sammenhængende netværk.

Læs med her på siden, hvor vi skriver meget mere om springmadrassen og dens funktioner og fordele.

Springmadras

Vores udvalg af springmadrasser fra de bedste danske webshops


Generelt om springmadrasser

Hvis du leder efter en madras, som støtter og fordeler kroppens vægt ligeligt, så er en springmadras det oplagte valg. Det helt særlige kendetegn ved en springmadras er, at madrassen er opbygget af små fjedre.

Antal og type af fjedre afgør hårdheden af madrassen. Det betyder, at du kan vælge en springmadras, som passer til dig og dine søvnbehov.

Størrelsen

En springmadras er fremstillet med henblik på, at den skal passe til en kontinentalseng eller et sengestel. Det er derfor afgørende at vælge den helt rigtige størrelse på springmadrassen.

Før du bestiller en springmadras, skal du kende de indvendige mål på din kontinentalseng eller på det sengestel, hvori madrassen skal passe til. Sørg for at måle efter med et målebånd eller en tommestok og noter målene, inden du bestiller.

Standardmål

 • 80×200 cm
 • 90×210 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Du kan opleve, at madrassen, som du leder efter, ikke har standardmål. Heldigvis kan du hos flere forhandlere bestille en springmadras i specialmål. Det betyder, at du kan se frem til en god nattesøvn, selv hvis du leder efter mål i størrelser på op til 180 x 230 cm.

Bemærk dog, at der kan være lidt længere leveringstid på madrasser i specialmål, da de skal fremstilles specielt til dig.

Gørelsen

Har du overvejet, hvorfor nogle madrasser er bedre end andre? Vi er alle forskellige og sover forskelligt. Når du vælger en madras, må du gerne være egoistisk. Gå efter en madras med god støtte, som passer perfekt til din vægt og dit ønske om hårdhed.

En god madras er med til sikre støtte til rygsøjlen. Rygsøjlen bringes i en neutral position, når du ligger i sengen. Vi har forskellige behov for støtte, herunder hvilke sovepositioner vi synes er behagelige. Sørg for at vælge en madras, som kan støtte din krop i forskellige sovepositioner.

Komfortzoner

En springmadras består af en eller flere komfortzoner. Som udgangspunkt vil flere komfortzoner være at foretrække. Komfortzonerne er med til at sikre den bedste støtte på de vigtigste punkter på kroppen. Derfor kan du opleve, at komfortzoner omtales som støttezoner.

Der kan være en sammenhæng mellem pris og komfortzoner. De billige madrasser har meget få støttezoner. En madras med 5 eller flere støttezoner er særlig velegnet til at understøtte kroppens anatomiske forskelligheder på tværs af madrassen.

Fasthed

Din vægt spiller en rolle, når du skal spore dig ind på fastheden af madrassen. De enkelte madrasser kommer med en indikation af, hvor meget vægt de er designet til at kunne bære. Sørg for at vælge en madras med en fasthed som passer til din vægt, så har du større chance for en behagelig nattesøvn.

Polstring

Polstring er laget som ligger oven på fjedrene. Uden polstring vil du sove direkte på fjedrene. Polstringen er derfor et vigtigt element i opbygningen af din springmadras. Polstringslaget kan være fremstillet i for eksempel memoryskum eller latex.

Memoryskum

Memoryskum, også kendt som Memory Foam, er et temperaturfølsomt materiale. Det betyder, at skummet har en unik egenskab, som gør at skummet former sig efter din krop og kropstemperatur.

Skummet trækker sig tilbage til den oprindelige form, når du forlader sengen, da den ikke længere er i kontakt med din krop og dermed ikke har adgang til din kropsvarme. Det giver dig følelsen af at sove på en ny madras hver nat.

Memoryskum er oprindeligt udviklet af NASA til rumfarts brug. Det er et kunstigt materiale som blandt andet består af polytheurene (PU eller PUR). Materialet er, grundet de mange gode egenskaber, adopteret af en lang række industrier. Det betyder, at du kan finde madrasser og topmadrasser i et syntetisk materiale udviklet til rumskibe, som nu kan hjælpe dig med rejsen til drømmeland.

Latex

Latex er et andet ord for naturgummi. Det er et naturligt produkt, som tappes fra de mægtige gummitræer (kautsjuktræ). Latex er velegnet til polstring af madrasser grundet de åndbare egenskaber og den fleksible karakter.

Fjedre i springmadrassen

Hvis du hørte efter i fysiktimen, er du sikkert stødt på en formlen: F =  – k * x. Formlen er kendt som Hookes lov. Hookes lov kan eftervise den harmoniske bevægelse, som en fjeder foretager i en op- og nedadgående bevægelse.

En fjeder er et fleksibelt element med elastiske egenskaber. Der er store forskelle på fjedre. Alt efter hvilken funktion fjederen skal opfylde, kan den være produceret i metal, plastisk eller sågar træ. Fjedre benyttes i alt fra biler, cykelsadler og som et vigtigt element i din springmadras.

Når du går efter en springmadras, kan du vælge imellem forskellige fjedre, eksempelvis posefjedre, pocketfjedre og bonell fjedre. De kommer med hver deres unikke egenskaber. Det er en god idé at bemærke, hvor mange fjedre madrassen har per. kvadratmeter. Vær opmærksom på hårdheden af den type fjeder, som du vælger.

Posefjedre og pocketfjedre

Posefjedre, også kaldet pocketfjere, er kendetegnet ved, at selve fjederen er indlagt i en lille stofpose. Fjederen kan være syet eller svejset ind i stoffet. Det betyder, at der ikke er metallisk kontakt, når denne trykkes sammen. Stoffet er med til at sikre en lydløs springmadras, som er velegnet til elevationssenge.

Multi-pocket fjedre

Multi-pocket fjedre er mindre end de mere traditionelle pocketfjedre. Det betyder, at der kan være flere fjedre pr. kvadratmeter. En springmadras med multi-pocket fjedre er designet, så den kan bære mere vægt og tungere personer.

Bonell fjedre

En bonell fjeder er den klassiske fjeder. Det er et stykke metal, der er formet, så fjederen får elastiske egenskaber. Det er den billigste fjeder at fremstille til madrasser, og den kan derfor findes i langt de fleste lavpris madrasser. Det er en af de ældste fjedre brugt i madrasser, men alderen gør den ikke til den bedste fjeder. Typisk vil en pocketfjeder give en bedre komfort end bonell fjederen.

To lag fjedre

Nogle madrasser har to lag af fjedre og kan vendes. De to lag af fjedre kan være med til at forlænge levetiden på madrassen. En fjeder vil over årene miste evnen til at bøje og strække, og den bliver derfor svagere. Hvis madrassen har to lag fjedre, så kan du kan vende madrassen, når den ene side er blevet svækket.

Fordele ved en springmadras

Der er mange fordele ved at vælge en springmadras. Lad dig ikke skræmme af historier om rustne fjedre, som pludselig sniger sig gennem madrassen. Kvaliteten er i top, og teknologien i produktionen af fjedre og polstring er kommet langt.

 • En springmadras kan bruges i en elevationsseng
 • Læg springmadrassen i en flot sengeramme
 • Få optimal stabilitet og støtte over hele madrassen med gennemtænkte komfortzoner
 • Lang levetid på fjedre som sikrer en god nattesøvn i mange år

Billig springmadras

Når du leder efter en madras, kan du nemt fristes til at vælge en billig model. Hvis du kender den berømte sætning: “Man skal ikke skue hunden på hårene” kan du overføre dette budskab til madrasser. Lad være med at dømme madrassen på betrækket.

Hvis en madras er meget billig, er det sjældent de bedste materialer, som er brugt til fremstillingen af madrassen. Derfor kan levetiden på madrassen være væsentligt forringet og du skal udskifte den efter kort tid, da den eksempelvis kan falde sammen. Overvej, hvad dit behov er, og hvor meget du er villig til at gå på kompromis. Hvilken type madras vil du tilbringe store dele af dit liv på?

Der er ofte ikke den store prisforskel på en billig springmadras og en mere velproduceret model, hvis du finder sidstnævnte madras på tilbud.

Springmadras tilbud

Er det dyrt at købe en god springmadras? Det er i dag muligt at finde god kvalitet til en fornuftig pris, hvis du køber en springmadras på tilbud. Det behøver ikke at koste en formue at sove godt på en lækker madras med mange komfortzoner. Hold øje med tilbud i fysiske og online butikker og slå til, når du ser en madras til en fornuftig pris.

Springmadras eller skummadras?

Den helt store forskel på en spring- og skummadras ligger i kernen af madrassen. Skummadrassen er designet med et eller flere lag af skum, og den har derfor ikke en fjederkerne, som springmadrassen har.

En skummadras kan være en god løsning til elevationssengen, men er ofte en anelse blødere end springmadrassen. Skummadrassen er blød, hvilket gør at den nemt kan forme sig efter elevationssengen.

Der er forskel på skummadrasser i hårdhed og materiale. En basis skummadras er måske den billigste madras på markedet. Dog er en madras, som er fremstillet i blødt skum, sjældent velegnet til mere end en reservemadras til overnattende gæster. Hvorimod en skummadras kan have en skumkerne på hele 18 cm, som gør den særdeles anvendelig til en sengeramme for eksempel.

Det er vigtigt, at du vælger en madras, som passer til din krop og dit særlige behov. Sørg for at vælge en spring- eller skummadras med en hårdhed, som matcher din vægt og ønske for støttezoner. En for billig skummadras kan hurtigt gå hen og blive for blød, da skummet ikke nødvendigvis er beregnet til at bære vægt i længere perioder. Den vil derfor miste de bærende egenskaber. Vælger du en madras med stærke fjedre, så får du et produkt, som er designet til at bære din vægt og give støtte i mange år.

Springmadrasser online

Der kan komme mange tanker forud din bestilling af en madras. Er den for hård? Kan man stole på komforten i fjedrene? Er en boxmadras mon bedre for min ryg?

Det er en stor beslutning at købe en god madras, men du behøver ikke at bruge alt for meget energi på at bekymre dig. Du kan undersøge markedet for senge og indhente informationer, som kan pege dig i retningen af den rette madras.

Er du klar til at prøve din nye springmadras? Når du køber en springmadras online, så kan du bestille den hjem til døren, ofte uden leveringsomkostninger. Ydermere tilbyder flere forhandlere helt op til 100 dages prøve. Det betyder, at du har 100 dage til at teste din nye seng eller madras.

Gode råd til valg af springmadras

 • Vælg en madras med mange komfortzoner, eventuelt 7 komfortzoner.
 • Skal du bestille en madras til en eksisterende ramme, så mål efter flere gange før du bestiller.
 • Sørg for at vælge en madras med mange fjedre pr. m2.. 300 pocketfjedre pr. m2 er et godt bud.
 • Vælg en madras som passer til din vægtklasse. Du snyder kun dig selv, hvis du ikke er helt ærlig.
 • Posefjedre og pocketfjedre er for mange et bedre valg end bonell-fjedre.
 • Det er nemt at bestille en madras online og ikke mindst få den leveret uden bøvl lige til døren.