Kronisk træt
|

Er du kronisk træt? Sådan får du mere energi

Mange mænd og kvinder føler sig kronisk trætte og sløve. Men hvad er årsagen til denne træthed? Er det arbejdspres eller stress i hverdagen, der gør dig træt?

I dagens samfund er der et stort pres på os som individer. Vi arbejder for meget og lever ofte et liv, hvor vi er nødsagede til at have mange bolde i luften. Mange føler, at det er nødvendigt at studere hårdt for at få et ordentligt job med en høj løn, og i ens arbejdsliv er man ofte forpligtet til at yde over det forventede, for at kunne avancere efter hensigten.

På grund af et pres fra enten arbejde eller relationer, kan man have for meget at se til. Dette kan medføre hektiske dage, hvor man ikke får prioriteret sig selv nok. Er man hele tiden “på”, kan man ofte have svær med at slappe af, når det er tid til at sove. Dette kan resulterere i enten for lidt eller for dårlig søvn til følge.

Stress på arbejdet eller en forkert balance i skoledagen kan være nogle af årsagerne til, at man bliver træt. Springes morgenmaden over om morgenen og indtages der for lidt vand, kan dette resultere i, at man bliver mere og mere uoplagt, som dagen skrider frem.

Vi kigger nærmere på, hvordan man kan rette op på trætheden herunder.

Slip af med din træthed

Der er flere enkle trin, som ikke indebærer medicin eller komplicerede øvelser. Prøv at følge nedenstående råd for at slippe af med din træthed og blive mere frisk, så du har energi nok til at klare dagens gøremål.

Drik masser af vand

Det anbefales, at man drikker mindst 2 liter vand om dagen. Det kan lyde af meget, men din krop består af 60 % vand, og det er derfor vigtigt, at du konstant holder den dehydreret. Bare om natten sveder vi imellem en halv og en hel liter væske ud via kroppens porer. Gør det derfor til en vane at drikke 2 store glas vand, så snart du vågner. Drikker du meget kaffe, bør du overveje at erstatte nogle kopper med the.

Dyrk regelmæssigt motion

Motion behøver ikke være hårdt. Forskning på området viser, at motion med en let intensitet kan frigive gode hormoner i kroppen, så du derved får tilført mere energi. Motion kan fx omfatte gåture, svømning, jogging og aerobic.

Motion udført med en højere intensitet har tillige den fordel, at du sveder. Dette får kroppen til at udskille affaldsstoffer, så du oplever en øget velvære og får en bedre indre balance.

En nem måde at få mere bevægelse ind i sin dagligdag, er ved at stå af bussen et eller flere stoppesteder før og gå det sidste stykke. Bor du i en etageejendom, kan du også med fordel tage trappen.

Bedre work-life balance

Work-life balance er forholdet imellem dit arbejds- og dit privatliv. Det kan være hårdt at være “på” og skulle præstere. Det er derfor vigtigt, at du tager dig tid til at slappe af i dit eget selskab. Sørg for at du regelmæssigt har alene-tid, hvor du kan koble af ved at gå en tur med hunden, læse en skønlitterær bog eller dyrke de aktiviteter, som gør dig glad.

En bedre work-life balance har ofte også den sidegevinst, at man performer bedre, når man er på jobbet. Det kan lyde sært, men det er muligt at være mere produktiv, når man arbejder, og derved få

Undgå at spise junkfood

Junkfood, som fx pizza, burger, kebab m.m. taler til kroppens urinstinkter. Det er fyldt med fedt, salt, sukker og kalorietunge ingredienser, der tilfredsstiller alle kroppens kortsigtede behov. Du vil opleve, at den energi, du får af at spise junkfood, forsvinder hurtigt igen, og at du efterfølgende bliver mere træt, end du var førhen.

Fyld derfor din krop med mad, der fordøjes langsomt, og løbende frigiver energi, herunder vitaminer og mineraler, der er essentielle for høj velvære.

Spis 6 gange om dagen

I forlængelse af ovenstående, så er det vigtigt med gode madvaner. Spis hellere små portioner ofte, end 3 store måltider dagligt. Ved løbende at tilføre kroppen energi, holder du et konstant niveau, der ikke blot er godt for kroppen, men også for din præstation i løbet af dagen. Du undgår derved også, at du bliver træt lige efter frokost eller aftensmaden.

Kronisk træt

Hæv din søvnkvalitet

Et er at sove 8 timer hver nat. Noget andet er kvaliteten af den søvn, du får. Flere faktorer har indflydelse på din søvnkvalitet. Er dit sovemiljø optimalt? Luk så vidt muligt alt lys ude af dit soveværelse, og brug mørklægningsgardiner eller en sovemaske, såfremt det er nødvendigt.

Bor du i byen eller tæt på en trafikeret vej, så kan det være, at du bliver forstyrret af udefrakommende lyde. Invester i et par ørepropper, der kan lukke det meste ude.

Din seng skal naturligvis også passe til din krop, og din madras må hverken være for hård eller for blød. Den skal derimod kunne give dig optimal støtte, uden at du synker for langt ned. Valget af din boxmadras har stor indflydelse på din søvnkvalitet, og for mange mennesker kan det at investere i en ny madras gøre underværker for søvnen.

Træt hele tiden

Er du stadig træt? Så bør du overveje at forsøge med et supplement af acaibær. Et tilskud af acai-ekstrakt kan give dig mere energi i dagligdagen, så du kan stå imod de udfordringer, du møder. Spis blot en håndfuld bær, eller bland et tilskud i et glas vand, når du er træt, og du vil hurtigt kunne mærke, at du får fornyet energi. Du kan også blande det i din havregryn eller youghurt om morgenen, så du er klar til at møde dagen på en veloplagt måde. Acaibær er en god løsning for dig, der føler dig træt hele tiden.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *