Venus - Lysegrå

Værd at vide inden du køber ny seng

By Published On: april 18th, 2021530 words2,7 min read

Der er mange ting at være opmærksom på, når man går på jagt efter en ny og god luksusseng.

At købe en ny seng og dertilhørende madras er blandt de vigtigste ting til hjemmet, som du vil købe – og ikke desto mindre de mest forvirrende.

Med et uendeligt udvalgt af butikker og produkter kan det være overvældende at træffe valget, så her er nogle nyttige tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du går på jagt.

Stil, størrelse og højde

Hvilken slags stil foretrækker du? Hvad kan du lide eller ikke lide ved din nuværende seng? Foretrækker du en fastere eller blødere fornemmelse?

Prisen skal være rigtig

Shop altid efter den bedste værdi og ikke for den laveste pris. Der er selvfølgelig nogle fuldstændig acceptable senge til lavere pris, men jo bedre konstruktionen er, jo bedre støtte, komfort og levetid vil den have.

Størrelsen betyder noget

Med en større seng er du mindre tilbøjelig til at forstyrre din partner. I skal være i stand til at ligge side om side med armene bad hovedet og albuerne ud, uden at røre ved hinanden. En ideel seng burde være 10-15cm længere end den højeste partner.

Overvej sengens højde

Mange moderne stilarter er lave, mens de med opbevaringsskuffer kan være meget højere.

Tjek størrelsen

Sengestørrelser er ikke standardiserede, og selvom de har samme navn (for eksempel, “king size”), er de muligvis ikke i samme størrelse – især hvis madrassen og stellet ikke er fra samme producent.

Køb stel og madras sammen

Sørg som minimum for at prøve forskellige madrasser på samme type stel. De to er designet til at arbejde sammen, og en ændring af stellet vil påvirke madrassens følelse og ydeevne.

Spring, skum eller latex?

Der er generelt tre hovedtyper af madrasser; springmadrasser, skummadrasser, og latexmadrasser.

De fleste madrasser på markedet er springmadrasser, men der er et stigende antal skum- og latexprodukter, der nu også er tilgængelige. Som en meget generel regel anbefales springmadrasser, da de er mere støttende og mere holdbare.

Hvilken fasthed er bedst?

Valg af fasthed og korrekt støtte afhænger af din vægt, højde, opbygning og endda foretrukne soveposition. Ideelt set skal madrassen forme sig efter din krops form, mens den forbliver støttende.

Når du ligger på siden, skal rygsøjlen være vandret. Du skal være i stand til at dreje let. Generelt gælder det, at jo tungere du er, desto fastere bliver den spænding, du har brug for.

Komfort er meget subjektivt

Nogle mennesker kan lide fornemmelsen af at blive spundet ind i en seng, mens andre foretrækker at ligge oven på den. De der sover på ryggen, kan typisk lide en fastere følelse end folk, der sover på siden. Prøv lidt forskelligt for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

De fleste producenter tilbyder madrasser i faste, mellemfaste, og bløde versioner.

Leave A Comment