Skummadrasser

En skummadras er meget mere end en billig topmadras. Den helt rigtige sammensætning af skumlag kan sikre en optimal søvnkomfort. Det kan være en udfordring at finde en madras, som tilpasser sig kroppen, når du skifter soveposition i løbet af natten. Læs med os se, hvordan en skummadras kan hjælpe dig til en bedre nattesøvn.

Generelt om skummadrasser

En skummadras er, som navnet afslører, produceret i et skumbaseret materiale. Prisen på madrassen vil afspejle sig i materialet, som madrassen er fremstillet af. En skummadras er ofte det billigste valg af madras ved første øjekast. For et par hundrede kroner kan du nemt erhverve dig en billig foldemadras. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at du får, hvad du betaler for. En billig skummadras kan være en udmærket løsning som gæsteseng, men er sjældent den bedste løsning til et permanent sovemiljø.

Typisk vil en skummadras i fornuftig kvalitet være ideel til en sengeramme eller en elevationsseng.

Fordele ved en skummadras

Det kan være svært at gennemskue de mange forskellige varianter af skum, og hvilke egenskaber de kommer med. En skummadras er ofte blødere end en springmadras. Det kan altså være en fordel med en skummadras, hvis du foretrækker at sove blødere. De bedre modeller har forskellige grader af fasthed, som kan matche langt de fleste præferencer i forhold til vægt og komfortzoner.

Størrelsen på din skummadras

Størrelsen på din kommende skummadras afhænger af, hvor og hvordan du skal bruge den. Det vigtigste er, at madrassen passer til den sengeramme eller elevationsseng, som du påtænker at skulle tilbringe mange gode nætter i.

Find et bredt udvalg af størrelser på skummadrasser på Bedre Nætter:

 • 80×200 cm
 • 90×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Bemærk, at der også er forskel på skummadrassernes tykkelse. Skal madrassen fungere som topmadras, så husk at der skal være tilstrækkeligt med plads i sengerammen. Højden på madrassen kan omtales som kernehøjde.

Det betyder, at der er tre mål, som du skal have styr på, inden du bestiller: højde, bredde og længde på madrassen. Hvis madrassen skal passe i en eksisterende ramme, så foretag en grundig opmåling af de indvendige mål. Det er bedre at måle en gang for meget end en gang for lidt.

Materialevalg – det skal du vide før du bestiller

Hvad skal din skummadras bruges til? Hvis du kan svare præcist på spørgsmålet, er du et godt skridt nærmere den ideelle skummadras. Det er nemlig ikke helt uden betydning hvilket materiale, som du vælger.

Skummadras med koldskum

Koldskum er velegnet til fremstilling af møbler og madrasser. Det er et populært skummateriale med elastiske egenskaber, hvor hårdhedsgraden kan variere. Hårdheden på koldskum kan inddeles i grupperne:

 • Blødest
 • Blød
 • Medium
 • Hård
 • Hårdest

Koldskum har fugtabsorberende egenskaber. Det er et komprimeret oliebaseret materiale med en god bæreevne. Fastheden i koldskum gør, at skummet kan give en god støtte som madras eller topmadras.

Skummadras med purskum

Purskum er også kendt som polyskum eller PU-sku. Det er en prisvenlig skumtype med trykaflastende egenskaber. Purskum er mindre elastisk end koldskum og anvendes typisk som kerne i en madras.

Madrassen er bedst anvendelig som basis madras eller topmadras, hvis hele madrassen består af purskum.

Skummadras med memoryskum

Memoryskum har en unik egenskab som gør, at skummet former sig efter den person, som ligger i sengen. Det giver den optimale følelse af komfort og støtte de helt rigtige steder på kroppen. Memoryskum har ydermere gode fugtabsorberende egenskaber.

Memoryskum har mange navne og omtales som visco-elastisk skum, trykaflastende skum, og celsius-skum.

Det helt særlige kendetegn ved memoryskum er dets evne til at trække sig tilbage til den oprindelige form. Andre materialer, som latex og polyskum, har også denne evne, men memoryskum i god kvalitet gør det hurtigere og mere effektivt. Det betyder i praksis, at når du skifter soveposition, så vil en madras i memoryskum hurtigt udligne niveauet i madrassen, så den tilpasses den nye sovestilling.

Allergivenlige skummadrasser

Lider du af høfeber og astma? Eller er du generet af eksem? Et liv med allergi er en evig balance for at optimere de forhold, som kan formindske dine allergiske reaktioner. Soveværelset er ingen undtagelse.

Det helt særlige ved en allergivenlig skummadras, som eksempelvis Latex AEGIS, er, at madrassen er behandlet, så husstøvmider ikke kan leve i madrassen.

Ved at nedbringe antallet af husstøvmider i sengen, kan du forbedre dine soveforhold og potentielt set opnå en bedre nattesøvn. Se flere gode råd om forebyggelse på Astma-Allergi Danmark.

Latex AEGIS

Latex AEGIS er en allergivenlig skummadras med hele 7 komfortzoner. Madrassen har en skumkerne på hele 18 cm, og den tilpasser sig derfor nemt din liggeposition. Det er madrassen til dig der ønsker en stor grad af bevægelsesfrihed. Latex AEGIS har elastiske egenskaber som gør, at den tilpasser sig til din krop. Det betyder, at du opnår fuld komfort, uanset hvor mange gange du skifter liggeposition i løbet af natten.

Antibakteriel skummadras

En antibakteriel skummadras er med til at sikre et renere sovemiljø. En antibakteriel madrasprofil kan indikere, at bakterier ikke kan overleve i madrassen grundet den antibakterielle behandling.

Latex i skummadrasser

Latex er en skumtype, som i sin grundessens, er et naturligt materiale, da det er saften fra gummitræer. Der kan forekomme blandingsprodukter, hvor naturlatex blandes med kunst latex.

Forskellige typer latex:

 • Talalay latex
 • Dunlop latex
 • Naturlatex
 • Kunst latex

Latex er kendt for at yde god komfort og støtte. En skummadras i latex kan være med til at give en lækker fasthed, og den har tilmed en lang levetid. Latex er åndbart, og det har en høj elasticitet som virker trykaflastende.

Mayan Latex – den allergi- og klimavenlige

Mayan Latex er en helt almindelig skummadras. Den er certificeret som organisk og CO2-neutral. Madrassen er fremstillet i 100 % naturlig latex kerne.

Madrassen er dog ikke i den billige ende af skummadrasser. Den er til dig der hverken vil gå på kompromis med klimaet eller nattesøvnen. Den har tilmed et Rainforest Alliance-certifikatet, hvilket bekræfter at den er produceret under forhold der sikrer biodiversitet og bæredygtige levevilkår.

Skummadras til børnesengen

Dit barn skal sove trygt. Men hvilken madras er den bedste til dit barn? Før du vælger en madras til børnesengen, kan det anbefales at læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger om sunde børn.

Heraf kan udledes, at madrasser til små børn skal være:

 • Faste
 • Tætliggende
 • Store (“bedst er en stor madras”)

Før du vælger en madras til dit barn, kan du overveje om:

 • Madrassen skal matche barnets alderstrin. Tag en snak med forhandleren omkring den specifikke madras’ egenskaber, som du overvejer at købe til dit barn.
 • Madrassen skal være i et åndbart og allergivenligt materiale.
 • Det er vigtigt for dig, at betrækket er aftageligt og kan vaskes.
 • En større madras er et godt valg, så dit barn kan have glæde af den i mange år.
 • Du skal lade barnet arve en madras. Dog skal du huske på, at denne madras kan have en form, som ikke passer til dit barn.

Skummadras som topmadras

En topmadras kan skabe ekstra komfort, og så kan den potentielt set forlænge levetiden på en dyr seng og madras. En topmadras fungerer som det øverste lag i sengen. Det vil sige det lag, som du ligger på, når du sover. Derfor skal en topmadras være fremstillet i et materiale som giver den optimale støtte. Det er normalt at udskifte en topmadras over tid, da det er en billigere løsning end at skulle udskifte hele sengemiljøet.

En topmadras i skum kan give støtte og support til din krop i mange år. Tag for eksempel en topmadras som Comfort Latex K30 med en skumkerne af latex. Det er en åndbar topmadras, som er designet til at give maksimal støtte. Topmadrassen kan fremstilles på specialmål hos Bedre Nætter, så den kommer til at matche din seng.

Skummadras tilbud

Senge, madrasser og topmadrasser kommer også på tilbud. Det er tilmed nemt at finde et godt tilbud på en madras online. Bedre Nætter har gjort det nemt for dig. De samler alle relevante og gode tilbud et sted. Det er ikke ualmindeligt at se tilbud på helt op til 64 % af normalprisen. Det gælder om at holde øje og slå til, når der kommer et godt tilbud på en skummadras. Der er gratis levering og en lang prøveperiode, så du virkelig kan teste, om din nye seng og madras er noget for dig.

Billig skummadras

Den billigste skummadras er en foldemadras i et billigt skummateriale. En foldemadras kan købes til under 500 kr., og den er velegnet som gæstemadras.

Der er stor forskel på brug af materialer, når det kommer til henholdsvis en billig og dyr skummadras. En skummadras, eksempelvis i naturlig latex, er beregnet til at holde i mange år ved dagligt brug. Skummet, som benyttes i en alt for billig madras, er sjældent af særlig høj kvalitet, og den er derfor bedst egnet til de overnattende gæster et par gange om året. Drømmer du om en madras, der holder formen og giver støtte til din nakke og ryg i mange år frem, så overvej at smide lidt ekstra efter en bedre madras.

Madrassen behøver ikke at koste en formue, og en madras af typen, Latex AEGIS, kan yde en god støtte til de tungeste steder på din krop. Det er uden, at du behøver at smide utallige tusinde efter en luksus topmadras.

Køb online og spar penge

Du har undersøgt markedet og sporet dig ind på hvilken madras, som du går med. Sandheden er, at du aldrig med sikkerhed ved, om en bestemt madras eller seng, som du erhverver dig, er den rigtige. Du ved først, om du får fuld valuta for skillingen, når du er langt væk i drømmeland.

Når du køber din madras online hos Bedre Nætter, så er der heldigvis en løsning. Du kan få leveret madrassen gratis og teste den i en prøveperiode. De giver dig mulighed for at vurdere, om madrassen lever om til alle dine forestillinger om en god nattesøvn.

En god seng er en investering, som kan øge din livskvalitet i mange år, især når du vælger den rigtige.

Skummadras eller springmadras?

En skummadras et godt valg til en elevationsseng, hvor springmadrassen ofte er det foretrukne valg som madras i en sengeramme.

En springmadras er bygget op om en kerne af fjedre med en polstring af latex eller et andet kvalitets materiale. Der er stor forskel på springmadrasser, men som udgangspunkt kan du forvente, at springmadrassen vil være en anelse mere hård end en skummadras. Skummadrassen findes også i forskellige hårdheder, så det er aldrig helt sort/hvidt. Det kommer meget an på dine præferencer og dit behov, hvilken madras du skal vælge.

Der er mange parametre, som spiller ind ved dit valg af madras, og her må vægten ikke undervurderes. Madrassen skal kunne modstå din vægt, så sørg for at vælge en skum- eller springmadras, hvor den er designet til din vægtklasse.

Gode råd til valg af skummadras

Det kan være svært at overskue de mange informationer som går forud for din bestilling af en god madras. Herunder er samlet gode råd til valg af skummadras, så er du er klædt på til at bestille lige præcis den madras, som kan sikre din nattesøvn.

 • Hvis du har en kontinental- eller elevationsseng, så skal du overveje en skummadras. En god skummadras slanger sig langs underlaget på en elevationsseng og giver støtte i alle madrassens komfortzoner, selv når du hæver og sænker sengen.
 • Overvej, om det er en dårlig idé for dig at købe en billig skummadras. Der er en enorm forskel på kvaliteten af en billig foldemadras og en lækker Mayan Latex.
 • Går du efter en skummadras, så undlad at placere den direkte på gulvet. Madrassen har brug for ventilation og kan ikke ventilere optimalt, hvis den ikke ligger i en sengeramme eller på en elevationsseng.
 • En skummadras er en blødere madras. Vær derfor ekstra opmærksom på at vælge en hårdhed, som kan kompensere for din vægt, hvis du ikke vil sove alt for blødt.
 • Vælg eventuelt en madras som er allergivenlig og antibakteriel.
 • Gå efter de gode tilbud online.
 • Vælg eventuelt en leverandør som tilbyder gratis levering, så du sparer transportomkostningerne.
 • Husk, at der er andre madrastyper som måske passer bedre til din krop, herunder en boxmadras eller springmadras.
 • Ønsker du et naturligt produkt, så kan du gå efter en madras i 100 % naturlatex. Vær opmærksom på, at det skal fremgå tydeligt, at det ikke er et blandingsprodukt.
 • En billig foldemadras kan være en udmærket løsning som gæsteseng, med den yder sjældent særlig god støtte til den overnattende.