Kan CBD-olie hjælpe dig med at sove bedre?

By Published On: november 4th, 2021578 words2,9 min read

Det er efterhånden alment kendt, at søvn har en afgørende betydning, både for vores mentale samt vores fysiske sundhed. I et accelerende samfund, hvor et stigende antal mennesker føler, at hverdagens tempo er for højt, er det derfor vigtigere end nogensinde, at få en god og ordentligt søvn. Hos Fjoerd er vi imidlertid bekendt med, at det kan være enormt udfordrende at falde til ro om aftenen, særligt hvis man er stresset og tankerne kører rundt i hovedet. Kroppen har simpelthen svært ved at falde til ro, hvilket kan resultere i en dårlig nattesøvn, som blot stresser kroppen yderligere. Hvordan bryder man ud af denne onde cirkel?

CBD-olie mod søvnløshed

Det virker næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre kan CBD-olien fungere som et naturligt og økologisk middel netop mod søvnløshed. Når vores kroppe skal falde til ro, er det særligt signalstofferne serotonin og dopamin som er vigtige, fordi de skaber en afslappet og rolig følelse i din krop. CBD-olie virker i den forbindelse ved, at den aktiverer en række receptorer i hjernen, som hermed bliver mere modtagelige over for kroppens naturlige produktion af netop disse stoffer. Cannabisolien har med andre ord en potentiel angstdæmpende effekt, som kan lægge låg på rastløsheden og de urolige tanker. CBD-olien skal således ikke betragtes som et sovemiddel, men som et naturligt alternativ, der ved hjælp af en beroligende effekt giver din krop og hoved plads til at falde i søvn, og som desuden bidrager til en dybere søvn. CBD-olie medvirker altså ikke alene til, at din krop giver slip på tankemylderet, når du skal sove. Olien kan også potentielt mindske antallet af opvågninger midt om natten, hvilket vil resultere i en følelse af veludhvilethed og øget koncentration i dagstimerne. Ved at bruge CBD-olie i stedet for sovemedicin, undgår du endvidere mulige bivirkninger, såsom svimmelhed, hovedpine og døsighed.

Hvad siger studierne om CBD-olie?

I 2019 offentliggjorde ResearchTrusted Course en ny undersøgelse, som beskæftigede sig med hvorvidt CBD-olie kan forbedre søvn og/eller reducere angst. Undersøgelsen tog udgangspunkt i 72 testpersoner, hvoraf 47 havde udfordringer med angst og 25 kæmpede med søvnløshed. Forsøgspersonerne fik igennem undersøgelsen 25 mg CBD i kapselform hver dag, og efter den første måned rapporterede hele 79,2% af personerne, at de oplevede en lavere grad af angst, mens 66,7% kunne rapportere, at de sov bedre om natten. [1] Derudover er der blevet foretaget et interessant placebo-forsøg, hvor frivillige og raske testpersoner blev opdelt i to grupper, hvoraf den ene gruppe fik tildelt CBD, mens den anden gruppe fik placebo. Begge grupper blev efterfølgende udsat for en test med eksperimentalt induceret angst, hvor forskerne fandt, at der var et betydeligt højere angst-niveau hos gruppen der fik placebo, end hos gruppen der fik CBD. [2]

Undersøgelser peger således på, at CBD-olie kan hjælpe dig med at slappe af i kroppen, hvilket kan virke som et naturligt forsvar mod bekymringer, tankemylder, stress og søvnløshed. Vores anbefalinger går i den forbindelse på, at olien anvendes som en hjælpende hånd, hvis det kan være svært at falde i søvn om aftenen.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6326553/

[2] https://www.canavita.dk/blogs/news/cbdolieforbedresoevn

Leave A Comment