Dårlig seng og dårlig søvn

Har du råd til en god seng, der sikrer din søvn?

By Published On: september 24th, 2021450 words2,3 min read

Svaret er ja. Du kan sagtens få en billig elevationsseng som er den seng, flest mennesker kan bruge. Netop fordi den kan justeres til hver enkelt. I og med at det er en elevationsseng, har den de funktioner som er nødvendige for dig, der ønsker komfort. Måske er det netop af stor vigtighed at du får en justerbar seng, for at få dit søvnbehov dækket.

Søvnens betydning for vores overlevelse

Det lyder voldsomt, men det er sandt. Så vidt vides er endnu ingen død af direkte søvnmangel. 

Men søvnmangel fører til farlige sygdomme, som kan være dødelige. De værste er hjertekarsygdomme, diabetes, stress og overvægt. Det skyldes at immunforsvaret svækkes kraftigt uden den nødvendige søvn. 

Ifølge Sundhedsstyrelsen dør 750 danskere årligt alene på grund af dårlig søvn. 

Psykiske problemer er også en følge, da hjernen ikke bliver vedligeholdt uden søvn. Det vil give en dårlig hukommelse og kan i værste tilfælde føre til Alzheimers.

Hvor meget bør du sove?

Som voksen bør du få mellem 7 – 9 timers søvn i døgnet. Helst sammenhængende. Man bør sove næsten en tredjedel af sit liv, hvis man vel og mærke dør af alderdom. 

En stabil søvnrytme er vigtig for en god søvn. Jo mere dagslys du får i løbet af en dag, jo nemmere får du ved at falde i søvn.

En god elevationsseng er afgørende for en god søvn

Sengen er vigtig for vores søvn. Det er individuelt hvilken slags seng, der passer bedst. Men en elevationsseng ses som den mest luksuriøse seng. Den passer bedst til alle mennesker, da den jo netop er justerbar. En elevationsseng kan indstilles til ens foretrukne sovestilling.

En god springmadras er selvfølgelig også vigtig. Fastheden på madrassen er afhængig af kropsvægt.

Sådan vælger du den rigtige madras til din elevationsseng:

  • Vejer du under 75 kg skal din madras have medium fasthed.
  • Mellem 75 og 95 kg skal madrassen have fast fasthed.
  • Over 95 kg skal din madras have ekstra fast fasthed.

En elevationsseng er rigtig god hvis du lider af ryg – eller skuldersmerter. 

Desuden kan ens behov og foretrukne sovestilling ændre sig gennem årene, men det kan elevationssengen jo netop justeres efter. 

Desuden kan du sidde komfortabelt og læse en bog inden du lægger dig til at sove. Hoveddelen kan nemlig laves til en høj rygstøtte.

Den rigtige seng er indenfor rækkevidde og kan måske betyde at dit søvnmønster, bliver ændret til det bedre.

Leave A Comment